Spenatcurry med halloumi

39
4
Spenatcurry med halloumi

En snabblagad och god vegorätt kommer här! Den mumsiga spenatgrytan med smak av curry får här sällskap av gyllenestekt halloumi och haricots verts. Koka ris till och låt maten smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Spenatcurry med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
1 msk
olivolja
2 tsk
curry
1
vitlöksklyfta
400 ml
kokosmjölk
2 msk
tomatpuré
1
grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl
vatten
150 g
haricots verts
300 g
halloumi
200 g
färsk spenat
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Gabriella

2021-01-28

Jättegott och enkelt!

Madelene

2020-10-07

Supergott, hade även i röda linser, paprika, purjolök och kidneybönor

Anne-catrine

2020-05-13

Vart ska spenaten i?

Redaktionen ICAse

2020-05-14

Hej Anne-Catrine! Spenaten ska i efter du har stekt halloumin. Se näst sista steg. :) Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 807 kCal
Fett 50 g
Salt 6 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept