UNDER 30 MIN | Medel

Spenatcurry med halloumi

En snabblagad och god vegorätt kommer här! Den mumsiga spenatgrytan med smak av curry får här sällskap av gyllenestekt halloumi och haricots verts. Koka ris till och låt maten smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull. Rör i curry och pressa i vitlöken. 
  4. Rör ner kokosmjölk, tomatpuré, smulad buljongtärning och vatten i grytan. Låt sjuda i 5 minuter. 
  5. Stek bönorna i resten av olivoljan i en stekpanna och lägg ner i grytan. Tärna halloumin och stek den gyllene i samma stekpanna. Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten. Låt grytan bli varm. Smaka av med peppar.
  6. Servera halloumigrytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • 150 g haricots verts
  • 300 g halloumi
  • 200 g färsk spenat
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3374 kJ / 807 kCal