Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

33
13
Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

Den cypriotiska osten halloumi är en riktig hit på grillen! Tillsammans med späda haricots verts, stora vita bönor och paprika som får fräsa med vitlök och olivolja blir detta en läcker vegetarisk måltid med fräsch smak och vackra färger.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta eller färska haricots verts (bönor)
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl strimlad persilja
2 msk färskpressad citronjuice
2 paket halloumi (à 200 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
bröd till servering (gärna surdeg)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj tofu. Eller använd ost lagrad mer än 3 mån t ex smakrik hårdost, alternativt laktosfri salladsost, utan att grilla eller steka den. Byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att upphetta. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Christine

2021-09-09

Jättegott

Johann

2020-08-15

Bönorna hade inget smakmässigt att tillförs så jag testar nog med stekt zucchini nästa gång. För det blir en nästa gång!

Angelika

2020-07-29

Supergott och snyggt dessutom!