Halloumi med vitlöksfräst bönsallad
Den cypriotiska osten halloumi är en riktig hit på grillen! Tillsammans med späda haricots verts, stora vita bönor och paprika som får fräsa med vitlök och olivolja blir detta en läcker vegetarisk måltid med fräsch smak och vackra färger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj tofu. Eller använd ost lagrad mer än 3 mån t ex smakrik hårdost, alternativt laktosfri salladsost, utan att grilla eller steka den. Byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att upphetta. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott
Christine
2021-09-09Bönorna hade inget smakmässigt att tillförs så jag testar nog med stekt zucchini nästa gång. För det blir en nästa gång!
Johann
2020-08-15Supergott och snyggt dessutom!
Angelika
2020-07-29