Halloumi med vitlöksfräst bönsallad
Den cypriotiska osten halloumi är en riktig hit på grillen! Tillsammans med späda haricots verts, stora vita bönor och paprika som får fräsa med vitlök och olivolja blir detta en läcker vegetarisk måltid med fräsch smak och vackra färger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta eller färska haricots verts (bönor)
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl strimlad persilja
2 msk färskpressad citronjuice
2 paket halloumi (à 200 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
bröd till servering (gärna surdeg)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott
Christine
2021-09-09Bönorna hade inget smakmässigt att tillförs så jag testar nog med stekt zucchini nästa gång. För det blir en nästa gång!
Johann
2020-08-15Supergott och snyggt dessutom!
Angelika
2020-07-29