Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

Den cypriotiska osten halloumi är en riktig hit på grillen! Tillsammans med späda haricots verts, stora vita bönor och paprika som får fräsa med vitlök och olivolja blir detta en läcker vegetarisk måltid med fräsch smak och vackra färger.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken tunt. Häll av och skölj bönorna.
  3. Fräs paprikan i olja ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt vitlök, haricots verts, vita bönor och citronskal. Fortsätt fräsa ca 1 minut. Strö över persilja och ringla över citronjuicen. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i cm-tjocka skivor. Pensla ev skivorna med lite olja. Grilla/stek dem på hög värme ca 2 minuter på varje sida i en stekpanna tills de fått fin färg.
  5. Fördela bönsallad och halloumi på tallrikar. Servera med en klick matyoghurt och gärna surdegsbröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj tofu. Eller använd ost lagrad mer än 3 mån t ex smakrik hårdost, alternativt laktosfri salladsost, utan att grilla eller steka den. Byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att upphetta. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta haricots verts (à 250 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl strimlad persilja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 paket halloumiost (à 200 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • bröd till servering (gärna surdeg)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?