Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
1
Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Spenat- valnötsknyten

2 gula lökar
1 msk olivolja
200 g spenat
salt
peppar
1 tsk spiskummin
100 g valnötter
150 g riven prästost
250 g färsk pajdeg

Bönsallad

1 förp kokta kidneybönor (380 g)
3 tomater
1 rödlök
65 g mâchesallad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott! Åt detta med stekt halloumi. Försöker komma på fler fyllningar men hittar ingen inspiration från liknande recept.

Camilla

2019-02-03

Näringsvärde per portion

Energi2974 KJ / 712 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenat- och prästostpaj med bönsallad
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och ostpaj med rökt lax
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj med rökt kalkon och mâchesallad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkpaj med ost och dill
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostsnurror med fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga