Spenat- och valnötsknyten med bönsallad
Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
Spenat- valnötsknyten
2 gula lökar
1 msk olivolja
200 g spenat
salt
peppar
1 tsk spiskummin
100 g valnötter
150 g riven prästost
250 g färsk pajdeg
Bönsallad
1 förp kokta kidneybönor (380 g)
3 tomater
1 rödlök
65 g mâchesallad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2974 KJ / 712 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott! Åt detta med stekt halloumi. Försöker komma på fler fyllningar men hittar ingen inspiration från liknande recept.
Camilla
2019-02-03