Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Knyten: Skala och skiva löken och stek mjuk i olivoljan. Vänd ner spenaten och krydda med salt, peppar och spiskummin.
  3. Hacka nötterna grovt och blanda med spenaten. Vänd ner osten.
  4. Skär pajdegen i 8 tårtbitar (för 4 port). Lägg fyllningen på degen och rulla ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
  5. Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Blanda bönorna med grönsakerna. Blanda med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  6. Servera knytena med bönsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Strö gärna lite sesamfrön på toppen av knytena.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenat- valnötsknyten
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 200 g spenat
  • salt och peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 100 g valnötter
  • 150 g riven prästost
  • 250 g färsk pajdeg
Bönsallad
  • 1 förp kokta kidneybönor (380 g)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 65 g mâchesallad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2974 kJ / 712 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept