Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

9
1
Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Medelhavsinspirerade pajdegsknyten som är fyllda med spenat, valnötter och riven prästost. Grädda knytena i ugnen tills de blir gyllenfrasiga och servera med en matig sallad med bönor, tomater, rödlök och små mâchesalladsblad. Servera med en god dryck och ät er mätta och belåtna. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Spenat- och valnötsknyten med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Spenat- valnötsknyten

2
gula lökar
1 msk
olivolja
200 g
spenat
-
salt och peppar
1 tsk
spiskummin
100 g
valnötter
150 g
riven prästost
250 g
färsk pajdeg

Bönsallad

1
förp kokta kidneybönor (380 g)
3
tomater
1
rödlök
65 g
mâchesallad
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite sesamfrön på toppen av knytena.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Camilla

2019-02-03

Riktigt gott! Åt detta med stekt halloumi. Försöker komma på fler fyllningar men hittar ingen inspiration från liknande recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2974 KJ / 712 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept