Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Spenat- och prästostpaj med bönsallad

Paj funkar lika bra till fest som vardag, speciellt om man fuskar lite med färdig pajdeg! En fyllning på kronärtskockor, spenat och prästost gifter sig utmärkt med bönsalladen du enkelt svänger ihop, medan pajen tillagas i ugnen. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Paj: Låt kronärtskockorna rinna av i en sil och skär dem sedan i klyftor.
  3. Skala och skiva löken och stek den mjuk i olivoljan i en stor stekpanna. Vänd ner spenaten och kronärtskockor. Krydda med salt, peppar och spiskummin.
  4. Rulla ut pajdegen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på spenatfräset. Strö över pumpafrön och prästost. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
  5. Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva löken.
  7. Blanda bönorna med tomater, paprika, lök och sallad. Vänd ner vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera pajen med bönsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 200 g spenat
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 dl pumpafrön
  • 150 g riven prästost
Bönsallad
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 400 g romanticatomater
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 65 g mâchesallad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3170 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer