Spenat- och prästostpaj med bönsallad

7
1 Klimatsmart
Spenat- och prästostpaj med bönsallad

Paj funkar lika bra till fest som vardag, speciellt om man fuskar lite med färdig pajdeg! En fyllning på kronärtskockor, spenat och prästost gifter sig utmärkt med bönsalladen du enkelt svänger ihop, medan pajen tillagas i ugnen. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Spenat- och prästostpaj med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Paj

1
förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
2
gula lökar
1 msk
olivolja
200 g
spenat
-
salt
-
peppar
1 tsk
spiskummin
250 g
färsk pajdeg
1 dl
pumpafrön
150 g
riven prästost

Bönsallad

380 g
kokta kidneybönor
400 g
romanticatomater
1
röd paprika
1
rödlök
65 g
mâchesallad
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Göran

2019-05-08

When is a pie not a pie? När dårarna i Icas testkök hittar på sina ”recept”

Redaktionen ICAse

2019-05-16

Hej Göran! Paj, pizza...bara att välja, men gott blir det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3170 KJ / 760 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept