Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och tomatpasta med karrébacon

Vad sägs om ett vinnande recept på enkel och snabblagad spenat- och tomatpasta med karrébacon? Tillagningstiden för denna fenomenala pastarätt är under 30 minuter och ingredienser som lök, karrébacon, tomater, babyspenat och nykokt pasta lär falla de flesta i smaken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Strimla karrébaconet. Dela tomaterna i halvor.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Fräs lök, vitlök och karrébacon i olivoljan och tillsätt spenaten. Låt fräsa tills all vätska ångat bort.
  5. Blanda pastan med spenatröran. Vänd ner tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g karré bacon
  • 1/2 ask romantica tomater (à 400 g)
  • 4 port pasta, gärna penne rigate
  • 1 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2266 kJ / 542 kCal