Pumpapesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpapesto

För nötallergiker så är pumpapesto ett strålande alternativ! Blanda pumpakärnor, vitlök, salladslök, koriander, citronjuice, olja och parmesan. Servera peston tillsammans med bröd eller pasta. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en het lättoljad stekpanna några minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem att rosta med kärnorna i någon minut. Lägg över på en tallrik och låt svalna.
  3. Grovhacka koriandern. Strimla salladslökarna. Mixa kärnorna i matberedaren stötvis med vattnet, koriandern, salladslöken och olivolja till bra konsistens. Den får inte bli för slät.
  4. Lägg över i en skål och smaksätt peston med citronjuicen, parmesanosten och salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 4 1/2 dl skalade pumpakärnor
  • salt och peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 4 salladslökar
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan