Spenat- och solrospesto

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Spenat- och solrospesto

En annorlunda pesto som du gör med färsk babyspenat, rostade solrosfrön och lagrad ost. Kryddas med Santa Marias Pasta Basilico. God i pastan eller på en bit bröd. Receptet kommer från Santa Maria.

Spenat- och solrospesto

Ingredienser

1 sats
1 dl solrosfrön
1 påse babyspenat (à 65 g)
100 g lagrad ost
1 dl olivolja
2 msk kryddmix Pasta Basilico

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur lång hållbarhet är det på denna pesto?

    Alexandra

    Hej Alexandra! Max en vecka skulle jag säga. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Toppen, bytte kryddblandningen mot vitlök, örtkryddor och salt

    Ulla

Näringsvärde per sats

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en port kokt pasta:
Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater50.5 g
Protein18.1 g

Testa liknande recept

  • Persiljepesto
    Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta med broccolipesto och sojabönor
    Betyg 3.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mildlöksklyftor med Spenatpesto
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpapesto
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad