Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
7
Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Ingredienser

4 portioner
200 g  fryst bladspenat
250 g  ricottaost
3/4 tsk  salt
1 krm  peppar
300 g  färska lasagneplattor
1 1/2 dl  riven ost t ex svecia

Tomatsås

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
2   burkar körsbärstomater
2 tsk  torkad oregano
1 tsk  honung
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Spetskålssallad

1/2   spetskål
1/2   påse rucola
1 msk  olivolja
2 tsk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri matkvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Detta är en av våra favoriträtter och passar perfekt till matlådor, blir inte sämre av att frysas. Krydda lite extra, ta en halv till en burk tomater till eller vatten+ tomatpuré. Gärna lite extra och lagrad ost, ev lite parmesan. Dubbel sats blir en liten långpanna och trippel en hel.

Maria

2023-01-25

Jag gjorde också en enkel bechamelsås som jag hällde över tomatsåsen. Funka fint. Tror det hade blivit lite för torrt och dominerat av tomatsås annars.

Linda

2022-07-09

Jättegott, men jag har sätt lite vatten till sås . Tack för recepten

Sawsan

2021-12-12

Näringsvärde per portion

Energi1946 KJ / 465 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga