Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater
Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
200 g fryst bladspenat
250 g ricottaost
3/4 tsk salt
1 krm peppar
300 g färska lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost t ex svecia
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 burkar körsbärstomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
Spetskålssallad
1/2 spetskål
1/2 påse rucola
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1946 KJ / 465 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde det som en lasagne istället. Med färdig tomatsås som jag ”pimpade” lite. Snabbt och gott!
Malin
2024-10-17Detta är en av våra favoriträtter och passar perfekt till matlådor, blir inte sämre av att frysas. Krydda lite extra, ta en halv till en burk tomater till eller vatten+ tomatpuré. Gärna lite extra och lagrad ost, ev lite parmesan. Dubbel sats blir en liten långpanna och trippel en hel.
Maria
2023-01-25Jag gjorde också en enkel bechamelsås som jag hällde över tomatsåsen. Funka fint. Tror det hade blivit lite för torrt och dominerat av tomatsås annars.
Linda
2022-07-09