Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Blanda i ricottan till den avsvalnande spenaten. Krydda med salt och peppar.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater, oregano och honung. Låt koka upp och koka ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela under tiden spenat- och ricottablandningen på pastaplattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 40 cm (för 4 port). Häll på tomatsåsen och toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter, tills cannellonin fått fin färg.
  5. Sallad: Strimla spetskålen och blanda med rucolan i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera cannellonin med spetskålssalladen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri matkvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g fryst bladspenat
  • 250 g ricottaost
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven ost t ex svecia
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Spetskålssallad
  • 1/2 spetskål
  • 1/2 påse ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1946 kJ / 465 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept