Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

26
7
Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater

Ingredienser

4 portioner
200 g fryst bladspenat
250 g ricottaost
3/4 tsk salt
1 krm peppar
300 g färska lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost t ex svecia

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 burkar körsbärstomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk honung
1 tsk salt
1 krm peppar

Spetskålssallad

1/2 spetskål
1/2 påse rucola
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri matkvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Maria

2023-01-25

Detta är en av våra favoriträtter och passar perfekt till matlådor, blir inte sämre av att frysas. Krydda lite extra, ta en halv till en burk tomater till eller vatten+ tomatpuré. Gärna lite extra och lagrad ost, ev lite parmesan. Dubbel sats blir en liten långpanna och trippel en hel.

Linda

2022-07-09

Jag gjorde också en enkel bechamelsås som jag hällde över tomatsåsen. Funka fint. Tror det hade blivit lite för torrt och dominerat av tomatsås annars.

Sawsan

2021-12-12

Jättegott, men jag har sätt lite vatten till sås . Tack för recepten

Näringsvärde per portion

Energi 1946 KJ / 465 kCal
Fett 22 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden