Recept på en annorlunda och härlig pastarätt. Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater gör du av lasagneplattor, ost, lök, vitlök, tomat och oregano. Servera pastarullarna med en nyttig och god spetskålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2011
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med laktosfri matkvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2023-01-25Detta är en av våra favoriträtter och passar perfekt till matlådor, blir inte sämre av att frysas. Krydda lite extra, ta en halv till en burk tomater till eller vatten+ tomatpuré. Gärna lite extra och lagrad ost, ev lite parmesan. Dubbel sats blir en liten långpanna och trippel en hel.
Linda
2022-07-09Jag gjorde också en enkel bechamelsås som jag hällde över tomatsåsen. Funka fint. Tror det hade blivit lite för torrt och dominerat av tomatsås annars.
Sawsan
2021-12-12Jättegott, men jag har sätt lite vatten till sås . Tack för recepten