UNDER 30 MIN | Medel

Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Oavsett om det är jul, påsk eller midsommar så har ägghalvor en självklar plats på smörgåsbordet, och då oftast toppade med majonnäs och räkor. Här är ett annat recept på goda ägghalvor där blomkål, ansjovisfiléer och rödlök är de bärande smakerna och där krämigheten kommer från len smetana.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem kalla.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Riv blomkålen fint på ett rivjärn. Hacka ansjovisen fint och blanda med smetana och riven blomkål. Skala och hacka löken och vänd ner. Smaka av med peppar och ev. salt.
  3. Skala och dela äggen i halvor. Lägg sallad och ägg på ett fat. Strö över räkor och plockad dill.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 ägg
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 2 dl riven blomkål
  • 1 dl smetana
  • 1/2 rödlök
  • salt och svartpeppar
Garnering
  • 65 g mâchesallad
  • ca 30 skalade räkor
  • 1 kruka dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 698 kJ / 167 kCal