Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Oavsett om det är jul, påsk eller midsommar så har ägghalvor en självklar plats på smörgåsbordet, och då oftast toppade med majonnäs och räkor. Här är ett annat recept på goda ägghalvor där blomkål, ansjovisfiléer och rödlök är de bärande smakerna och där krämigheten kommer från len smetana.

Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Ingredienser

8 portioner
8   ägg
100 g  ansjovisfiléer
2 dl  riven blomkål
1 dl  smetana
1/2   rödlök
salt och svartpeppar

Garnering

65 g  mâchesallad
ca 30   skalade räkor
1   kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej Sara! Verkar som ingressen till denna blev fel. (Vi ändrar såklart) Ingen stekt blomkål alltså. Lycka till med receptet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-05-23

Blev nyfiken på receptet, men undrar om blomkålen ska vara stekt eller inte? I introduktionen står det stekt, men i receptet står det bara riven blomkål. Någon som testat?

Sara

2017-04-11

Näringsvärde per portion

Energi698 KJ / 167 kCal
Fett12.3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater3.2 g
Protein10.6 g

Testa liknande recept

Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga