Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Oavsett om det är jul, påsk eller midsommar så har ägghalvor en självklar plats på smörgåsbordet, och då oftast toppade med majonnäs och räkor. Här är ett annat recept på goda ägghalvor där blomkål, ansjovisfiléer och rödlök är de bärande smakerna och där krämigheten kommer från len smetana.

Ingredienser
8 portioner
8 ägg
100 g ansjovisfiléer
2 dl riven blomkål
1 dl smetana
1/2 rödlök
salt
svartpeppar
Garnering
65 g mâchesallad
ca 30 skalade räkor
1 kruka dill
Gör så här
00:09:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi698 KJ / 167 kCal
Fett12.3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater3.2 g
Protein10.6 g
Kommentarer
Hej Sara! Verkar som ingressen till denna blev fel. (Vi ändrar såklart) Ingen stekt blomkål alltså. Lycka till med receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-05-23Blev nyfiken på receptet, men undrar om blomkålen ska vara stekt eller inte? I introduktionen står det stekt, men i receptet står det bara riven blomkål. Någon som testat?
Sara
2017-04-11