Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

1
2
Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Oavsett om det är jul, påsk eller midsommar så har ägghalvor en självklar plats på smörgåsbordet, och då oftast toppade med majonnäs och räkor. Här är ett annat recept på goda ägghalvor där blomkål, ansjovisfiléer och rödlök är de bärande smakerna och där krämigheten kommer från len smetana.

Skriv ut
Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor

Ingredienser

8 portioner
8
ägg
100 g
ansjovisfiléer
2 dl
riven blomkål
1 dl
smetana
1/2
rödlök
-
salt och svartpeppar

Garnering

65 g
mâchesallad
ca 30
skalade räkor
1
kruka dill

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Redaktionen

2017-05-23

Hej Sara! Verkar som ingressen till denna blev fel. (Vi ändrar såklart) Ingen stekt blomkål alltså. Lycka till med receptet. Hälsningar Michelle

Sara

2017-04-11

Blev nyfiken på receptet, men undrar om blomkålen ska vara stekt eller inte? I introduktionen står det stekt, men i receptet står det bara riven blomkål. Någon som testat?

Näringsvärde per portion

Energi 698 KJ / 167 kCal
Fett 12.3 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 3.2 g
Protein 10.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept