Frasiga tomat- och lökflarn

Dessa frasiga tomat- och lökflarn är ett trevligt förrättsalternativ på sommarfesten. De ugnsgrillade smördegsplattorna toppade med karamelliserad lök och tomatskivor blir en utsökt kombination tillsammans med lagrad ost, sardeller och pinjenötter
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor
1 knippe färsk gul lök
1 msk repad timjan
1 lagerblad
1 tsk socker
2 tomater
1 ägg
2 dl riven gruyèreost eller annan lagrad ost
1 ask sardellfiléer i olja (à 55 g)
4 dl salladsblad (t ex rucola, spenat, kirskål, maskros)
2 msk rostade pinjenötter
ev 1 msk russin
vinäger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer