Frasiga tomat- och lökflarn
Dessa frasiga tomat- och lökflarn är ett trevligt förrättsalternativ på sommarfesten. De ugnsgrillade smördegsplattorna toppade med karamelliserad lök och tomatskivor blir en utsökt kombination tillsammans med lagrad ost, sardeller och pinjenötter
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor
1 knippe färsk gul lök
1 msk repad timjan
1 lagerblad
1 tsk socker
2 tomater
1 ägg
2 dl riven gruyèreost eller annan lagrad ost
1 ask sardellfiléer i olja (à 55 g)
4 dl salladsblad (t ex rucola, spenat, kirskål, maskros)
2 msk rostade pinjenötter
ev 1 msk russin
vinäger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer