Frasiga tomat- och lökflarn

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Frasiga tomat- och lökflarn

Dessa frasiga tomat- och lökflarn är ett trevligt förrättsalternativ på sommarfesten. De ugnsgrillade smördegsplattorna toppade med karamelliserad lök och tomatskivor blir en utsökt kombination tillsammans med lagrad ost, sardeller och pinjenötter

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Frasiga tomat- och lökflarn

Ingredienser

4 portioner
2   frysta smördegsplattor
1   knippe färsk gul lök
1 msk  repad timjan
1   lagerblad
1 tsk  socker
2   tomater
1   ägg
2 dl  riven gruyèreost eller annan lagrad ost
1   ask sardellfiléer i olja (à 55 g)
4 dl  salladsblad (t ex rucola, spenat, kirskål, maskros)
2 msk  rostade pinjenötter
ev 1 msk  russin
vinäger
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasiga potatisrosor med färskost
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt dröm med pistagekräm
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit sparris med tryffelolja
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga