Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Frasiga tomat- och lökflarn

Dessa frasiga tomat- och lökflarn är ett trevligt förrättsalternativ på sommarfesten. De ugnsgrillade smördegsplattorna toppade med karamelliserad lök och tomatskivor blir en utsökt kombination tillsammans med lagrad ost, sardeller och pinjenötter

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Ta fram de frysta smördegsplattorna. Låt tina medan resten görs.
  2. Halvera och skär löken i skivor. Fräs lök, timjan och lagerblad i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på socker och stek ytterligare 10 minuter, rör då och då.
  3. Skär tomaterna i skivor.
  4. Lägg smördegsplattorna på en bakpappersklädd plåt. Dela varje på mitten. Kavla ut dem ca 2 cm runt om. Nagga dem i mitten, lämna ca 3 cm kant runt om.
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Ta ut smördegsplattorna ur ugnen och platta till dem lite försiktigt på mitten.
  7. Fördela riven ost, lökfräs, tomatskivor, sardeller och salladsblad på smördegsplattorna. Strö över pinjenötter och ev russin. Ringla över basilikasås och droppa på lite vinäger. Ät genast.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 knippe färsk gul lök
  • 1 msk repad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • 2 tomater
  • 1 ägg
  • 2 dl riven gruyèreost eller annan lagrad ost
  • 1 ask sardellfiléer i olja (à 55 g)
  • 4 dl salladsblad (t ex rucola, spenat, kirskål, maskros)
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • ev 1 msk russin
  • vinäger
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer