Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Med färdig pesto på burk går det snabb att slänga ihop denna pasta med fräst spenat och färsk, grön sparris som får sälta av sardeller. Gott som sommarlunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Spenat- och pestopasta med sardellsparris

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex bavette)
300 g färsk bladspenat
1 burk grön pesto (ca 140 g)
finrivet skal av 1 citron
2 msk rostade pinjenötter
1/2 kruka basilika
2 dl riven parmesan
200 g lufttorkad skinka
1 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sardellsparris

1 knippe färsk grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
5 sardellfiléer i olja
2 msk olja

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Fetaostdipp
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasiga tomat- och lökflarn
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basilikabiff
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med kyckling och pesto
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad