Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
![Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103365/cf_259/spenat-_och_parmesanomelett_med_serranoskinka.jpg)
Ingredienser som parmesan, vitlök och babyspenat får den här enkelt tillagade ugnsomeletten att smaka Italien. Servera en god lufttorkad skinka som parma eller serrano till den härligt grönprickiga omeletten.
![Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103365/cf_259/spenat-_och_parmesanomelett_med_serranoskinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
1 dl riven parmesan
2 dl mjölk
10 ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
parmaskinka eller serranoskinka
ärtskott
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 342 kCal
Fett21.8 g
Salt2.5 g
Kolhydrater4.5 g
Protein32.2 g
Kommentarer