Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
0
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Ingredienser som parmesan, vitlök och babyspenat får den här enkelt tillagade ugnsomeletten att smaka Italien. Servera en god lufttorkad skinka som parma eller serrano till den härligt grönprickiga omeletten.

Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
65 g  babyspenat
1 dl  riven parmesan
2 dl  mjölk
10   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar

Till servering

parmaskinka eller serranoskinka
ärtskott

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1437 KJ / 342 kCal
Fett21.8 g
Salt2.5 g
Kolhydrater4.5 g
Protein32.2 g

Testa liknande recept

Omelett med basilika, getost och parmaskinka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med gubbröra och ärtskott
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggbowl med crème fraiche och gräslök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålsfrittata med citron och vitlök
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelett med brysselkål och mango chutnesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelett med champinjoner, spenat och gräslök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga