Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

10
0
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Ingredienser som parmesan, vitlök och babyspenat får den här enkelt tillagade ugnsomeletten att smaka Italien. Servera en god lufttorkad skinka som parma eller serrano till den härligt grönprickiga omeletten.

Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
1 dl riven parmesan
2 dl mjölk
10 ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering

parmaskinka eller serranoskinka
ärtskott

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1437 KJ / 342 kCal
Fett 21.8 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 4.5 g
Protein 32.2 g
Läs mer om näringsvärden