Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka

Ingredienser som parmesan, vitlök och babyspenat får den här enkelt tillagade ugnsomeletten att smaka Italien. Servera en god lufttorkad skinka som parma eller serrano till den härligt grönprickiga omeletten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva vitlöken fint.
  3. Mixa vitlök, spenat och ost tillsammans med mjölken i en mixer eller med en stavmixer (det går också bra att finhacka vitlök och spenat och blanda med mjölken).
  4. Blanda ”mjölkmixen” med ägg, salt och peppar.
  5. Häll äggblandningen i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills äggen stelnat. Omelettsmeten går även att steka som vanlig omelett i en stekpanna.
  6. Till servering: Servera omeletten med parma eller serranoskinka och ärtskott.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.


Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl mjölk
  • 10 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Till servering
  • parmaskinka eller serranoskinka
  • ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1437 kJ / 342 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer