Bräck med dadlar

Chokladbräck med dadlar som dessutom har smak av lakrits. Bräcket är perfekt godis att servera på glöggminglet eller bara när du är lite sötsugen. Laga dock bräcket i god tid innan servering då det behöver några timmar i kylskåpet för att chokladen ska stelna innan det bryts i lagom stora munsbitar.

Ingredienser
30 bitar
2 förp kärnfria dadlar med lakrits (à 150 g)
150 g skållad mandel
400 g mörk choklad (gärna bakchoklad 55 %)
1 dl skalade lättrostade pistagenötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i dadlarna och chokladen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 30 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi619 KJ / 148 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g
Kommentarer