Krämig gnocchi med kalkonfilé
Här serveras en krämig gnocchi med kalkonfilé till middag. Ett matigt och mycket lättlagat recept. Kalkonen skivas och steks och kryddas med salt och peppar. När gnocchin kokat färdigt vänds den i crème fraiche och får koka upp igen. Avnjut med tomater, persilja och en rucolasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
2 portioner
ca 400 g kalkonfilé
2 msk persilja
2 tomater
2 port potatis gnocchi
1 tsk olja
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche (med paprika och chili)
1/2 dl vatten
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 741 kCal
Fett19 g
Salt3.4 g
Kolhydrater82 g
Protein59 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överraskande het och mycket god
Nina
2020-07-09Inte i min smak.
Dagmar
2015-09-15