Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenat- och fetabullar

En angenäm bekantskap får du i dessa spenat- och fetabullar. Pressad potatis blandas med smarrig grön spenat. Den magnifika fetaosten och pressad vitlök röres ihop till en stadig deg. Forma och stek platta bullar. Perfekt med tomatsallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och svalna. Pressa potatisen genom potatispress.
  2. Tina spenaten och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Blanda potatisen med spenat, mjöl, ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Tärna fetaosten och blanda med potatisdegen.
  4. Forma degen till släta, platta bullar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs bullarna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
  5. Servera de nystekta bullarna med en tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 1 pkt djupfryst, hackad spenat (à ca 375 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 100 g fetaost
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Lägg till i inköpslistan