Spättarullar med kaviar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättarullar med kaviar

Spättarullar med kaviar är rödspättafiléer som fått ett underbart täcke av kaviar, grädde och potatismjöl. Servera fisken till ris, bönor och bröd för en nyttig och smakfull måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över salt och peppar och spritsa över kaviar. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över grädden blandad med potatismjöl. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera spättan, gärna garnerad med citronmelissblad, till ris, bönor och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Tillaga fisken i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), gärna med grillelement, 6-8 minuter så går rätten ännu snabbare att laga till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 300 g djupfrysta haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2762 kJ / 661 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden