Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italienrullar

Italienrullar är ett utsökt och smakrikt fiskrecept från det italienska köket. Spättafiléer smaksätts med basilika, gröna oliver och soltorkade tomater innan du fördelar riven parmesanost på de rullade fiskfiléerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spättafiléer, om frysta används, och lägg ut dem på en skärbräda. Salta och peppra lätt.
  3. Blanda mjukost med basilika, soltorkade marinerade tomater och gröna oliver. Lägg en klick fyllning på varje fiskfilé. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  4. Rör ut en del av de krossade tomaterna med vetemjöl och blanda sedan med resten av tomaterna och fördela över. Ställ in i ugn i ca 10 minuter.
  5. Ta ut och fördela parmesanost över. Gratinera i 5-10 minuter. Servera med blandad sallad och pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafiléer
  • salt och peppar
  • 2 dl mjukost
  • 1 msk hackad basilika
  • 4 hackade soltorkade tomater
  • 6 hackade gröna oliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan