Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Citronfyllda spättafiléer

Citronfyllda spättafiléer med ägg, basilika och oliver är en fabulös fiskrätt som tillagas på en halvtimme. Servera med couscous eller ris och gröna bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg spättafiléerna på en skärbräda.
  2. Skala och tärna citronen. Ta vara på saften. Skala och finhacka äggen. Strimla basilikan. Blanda citron- och ägghack med hälften av basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen på spättafiléerna. Rulla ihop eller vik filéerna dubbla. Krydda dem med salt och peppar.
  4. Lägg spättafiléerna i en traktörpanna. Häll över fiskbuljong, citronsaft och grädde eller mjölk. Sjud under lock ca 5 min. Strö över maizenaredning och sjud ytterligare någon minut.
  5. Skiva oliverna, strö dem och resten av basilikan över fisken.
  6. Servera med couscous eller ris och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafiléer (färska eller frysta)
  • 1 citron
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl grädde (eller mjölk)
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 10 svarta kärnfria oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer