Skärgårdsgryta med olivröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skärgårdsgryta med olivröra

Härligt god skärgårdsgryta med olivröra av svarta oliver och vitlök. Den lantliga grytan har en mjuk smak av spättafilén, morötterna, rotselleri, blomkål och smakhöjare som rosépeppar och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter och skär i skivor. Skala och hacka gul lök. Skala och tärna rotselleri. Fräs det gröna i olja i en låg vid panna.
  2. Bryt blomkålshuvud i buketter. Lägg ner i grytan och låt fräsa med några minuter. Häll över fiskbuljong. Krydda med salt och rosépeppar. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Skär spättafiléer i bitar. Stick ner dem i grytan och låt småkoka i ca 5 minuter.
  4. Olivröra: Mixa svarta oliver, vitlöksklyfta, persilja med olivolja till en pasta. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Till servering: Servera grytan med olivröran och kokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk olja (till stekning)
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 500 g spättafiléer
  • 1/2 knippe persilja
Olivröra
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • kokt pasta
Lägg till i inköpslistan