Skärgårdsgryta med olivröra

Betyg 1 av 5.
4 personer har röstat
0
Skärgårdsgryta med olivröra

Härligt god skärgårdsgryta med olivröra av svarta oliver och vitlök. Den lantliga grytan har en mjuk smak av spättafilén, morötterna, rotselleri, blomkål och smakhöjare som rosépeppar och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Skärgårdsgryta med olivröra

Ingredienser

4 portioner
2   morötter
1   gul lök
1   bit rotselleri
2 msk  olja (till stekning)
1   blomkålshuvud
3 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
1 tsk  salt
1/2 tsk  rosépeppar
500 g  spättafiléer
1/2   knippe persilja

Olivröra

1/2 dl  svarta oliver
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  olivolja
salt och peppar

Till servering

kokt pasta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fiskwok med senapssås
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås 
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga