Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spättarullar i örtsås

Denna fiskrätt svänger du snabbt ihop av spättafiléer som rullas ihop och kokas med härlig örtsås. Såsen är härligt krämig och passar perfekt till de delikata spättarullarna som äts med varm, pressad potatis och krispiga haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafiléerna om djupfrysta används. Lägg ut filéerna på en skärbräda eller liknande. Rulla ihop och lägg spättan i en traktörpanna.
  2. Häll över buljong och vin och låt sjuda under lock ca 5 min. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet i en kastrull.
  3. Häll över buljongen från fisken och tillsätt grädden. Låt koka ihop några min.
  4. Tillsätt örterna och mixa såsen slät med mixerstav. Häll den gröna såsen över fisken och strössla kaprisen över.
  5. Servera spättarullarna med kokt, gärna pressad potatis och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 dl fiskbuljong (tärning och vatten)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 knippa bladpersilja
  • 1/2 kruka basilika
  • 3 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden