Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fiskwok med senapssås

Denna härliga fiskwok med senapssås är en riktig smakupplevelse! Hetta upp fräst lök och spättafiléstrimlor den lena såsen, med god smak av fransk senap och gräslök, innan du dukar upp med nykokt potatis och vackra, hårdkokta äggklyftor på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla spättafilé. Skala och hacka rödlöken. Värm olja i en traktör- eller stekpanna. Fräs lök och fisk i oljan några minuter utan att de får färg. Salta och peppra. De ska endast bli färdigtillagade.
  2. Mixa eller vispa samman fiskbuljong på fond och crème fraiche med fransk senap och gräslök. Fördela det över fisken och hetta upp.
  3. Servera med hårdkokta äggklyftor och stekta små delikatesspotatisar. En grön- sallad passar också till.

För alla

Kontrollera noga ingredienserna i buljongen/fonden, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggklyftorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spättafilé
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 1 dl fiskbuljong på fond
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer