Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättafrestelse

Snabblagat recept på smakrik spätta. Smaksätt fisken med räkost och gräslök och koka sedan spättafiléerna i fiskbuljong och crème fraiche. Servera spättafrestelsen med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafilén. Snabbast går det med mikrons upptiningsläge.
  2. Lägg fisken på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Lägg på en klick räkost och klipp gräslök över. Vik ihop fiskfiléerna till börsar.
  3. Lägg dem i en låg vid gryta, typ traktörpanna, lite omlott. Tillsätt fiskbuljong och crème fraiche. Koka 10-12 minuter. Servera med ris.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g djupfryst spättafilé
  • salt och peppar
  • räkost
  • klippt gräslök
  • 1 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB