Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Ingredienser
4 portioner
600 g rödspättafiléer
1 purjolök
1 msk olja
2 dl fiskbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%)
1 msk maizenaredning för ljusa såser
salt
kajennpeppar
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl hackad dill
Tillbehör
ris eller potatis
haricots verts (bönor)
bröd
Gör så här
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2385 KJ / 570 kCal
Fett11.8 g
Kommentarer
4 stOk, men lite trist och mjäkig
Mats
Med mer matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin blev den här rätten mycket god.
Malin
Lättlagat, gott och uppskattat av barnen!
Linda
En smaklös och tråkig rätt.
Birgitta