Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättafilé med baconpotatis

Fisk och potatis i ny och spännande tappning är denna spättafilé som du serverar med en riktigt krämig baconpotatis. Potatisen får en underbar smak från baconet och tillsammans med lite mini fraiche avrundas rätten på ett tjusigt sätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafiléerna om djupfrysta används enligt förpackningens anvisning. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop. Lägg rullarna i en mikrosäker form.
  2. Potatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor. Strimla baconet. Fräs potatis och bacon utan extra fett tills potatisen börjar mjukna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjolöken i stekpannan och låt fräsa med någon min. Rör i mini fraichen och smaka av med salt, peppar och gärna dragon.
  3. Tillaga fisken i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 5-7 min.
  4. Servera spättan med baconpotatis, skivade tomater och knäckebröd.

För alla 

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt ut minifraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Har du inte mikrovågsugn kan fisken kokas i traktörpanna ca 5 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färska eller djupfrysta spättafiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Baconpotatis
  • 8 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 stor purjolök
  • 1 dl minifraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk dragon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 548 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden