Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kroncocktail

Ska du ha en finare bjudning? Då passar denna härliga entrérätt med dragon- och vitlökssmakande champinjoner och kräftstjärtar som läggs upp i vackra kronärtskocksskålar perfekt! Servera din lyxiga kroncocktail ihop med ett färskt, gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av drygt halva bladkronan med en vass kniv och bryt av stjälken. Putsa botten så att skockan står jämnt. Ställ bottnarna i en mikroform och häll på vatten. Täck formen och koka i 12-15 min på full elffekt (max 800W).
  2. Putsa och skiva champinjonerna. Blanda dem med de tinade kräftstjärtarna. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
  3. Lyft bort den innersta toppen av småblad på de kokta skockorna och skrapa bort det sk skägget. Fyll bottnarna med salladen och garnera med dragonkvistar. Servera som entrèrätt med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g champinjoner
  • 150 g frysta kräftstjärtar
  • 5 kvistar dragon
Dressing
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • 3 msk oliv- eller solrosolja
  • 1/2 msk hackade dragonblad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden