Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Örtpanerad spättafilé

En riktigt god och knaprig fiskrätt med smak av örter. Panera spättan i ströbröd och låt den få ta smak av de fräscha örterna. Servera de goda panerade filéerna tillsammans med mustig svampsås och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd spättafiléerna först i uppvispad äggersättning (enligt förpackningens anvisning) och sedan i en blandning av ströbröd, örter, salt och peppar. Låt paneringen torka i ca 5 minuter.
  2. Ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem i olja i en kastrull tills all vätska kokat in. Skaka samman vatten och majsstärkelse och häll ner i kastrullen. Tillsätt grädden och låt såsen koka i 4-5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och persilja.
  3. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. Lägg i fisken och stek i ca 3 minuter på varje sida tills filéerna blir gyllenbruna.
  4. Servera den nystekta fisken med såsen. Servera med kokt potatis eller ris. Haricots verts eller broccoli är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g spättafilé
  • ersättning för 2 ägg
  • 1 dl mjölk- och glutenfritt ströbröd
  • 1/2 dl hackade örter t ex persilja, dill, timjan, citronmeliss, dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk mjölkfritt margarin
Sås
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl havrebaserad grädde
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer