Örtpanerad spättafilé

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Örtpanerad spättafilé

En riktigt god och knaprig fiskrätt med smak av örter. Panera spättan i ströbröd och låt den få ta smak av de fräscha örterna. Servera de goda panerade filéerna tillsammans med mustig svampsås och kokt potatis.

Örtpanerad spättafilé

Ingredienser

4 portioner
500 g  spättafilé
ersättning för 2   ägg
1 dl  mjölk- och glutenfritt ströbröd
1/2 dl  hackade örter t ex persilja, dill, timjan, citronmeliss, dragon
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 msk  mjölkfritt margarin

Sås

250 g  champinjoner
1 tsk  olja
2 1/2 dl  vatten
1 msk  majsstärkelse
1 dl  havrebaserad grädde
1 tsk  pressad saft av citron
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lyxig spättagratäng
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga