Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta Ramazotti

Spätta Ramazotti är en fin fiskrätt som enkelt tillagas på spättafilé, ricottaost, vitlök och tomater. Krydda med basilika och oregano och servera med kokt ris och skivad gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda el dyl.
  2. Blanda ricottaost eller kvarg med pressade vitlöksklyftor. Klicka ut ostblandningen på spättafiléerna. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
  3. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem över fisken i formen. Strö över salt och oregano och basilika. Strö över osten. Sätt formen i ugnen i 225°C och gratinera ca 20 min.
  4. Servera spättan med kokt ris och skivad gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk eller djupfryst spättafilé
  • 1 burk ricottaost eller kvarg gourmet ( à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • kokt ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?