Spätta med dill- och citronsås

En imponerande och mättande fiskrätt där milda, mjälla filéer av rödspätta tillagas i ugn och serveras med potatis, sockerärter och krämig dill- och citronsås. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014

Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1 tsk smör eller margarin till formen
salt
peppar
150 g sockerärtor
Dill- och citronsås
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
1 citron
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 660 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein49.6 g

Kommentarer
5 stTog fiskbuljong tärning istället. Lade citron extrakt i. Inte dumt alls. Men tyckte inte det var lätt att få såsen tjock.
Maria
Hej Mums, jag lovar, ni som gillar god mat
Anne
Min nya favorit sås🤗🤗
Rebecca