Spätta med dill- och citronsås

Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Spätta med dill- och citronsås

En imponerande och mättande fiskrätt där milda, mjälla filéer av rödspätta tillagas i ugn och serveras med potatis, sockerärter och krämig dill- och citronsås. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014

Spätta med dill- och citronsås

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1 tsk smör eller margarin till formen
salt
peppar
150 g sockerärtor

Dill- och citronsås

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
1 citron
salt
peppar

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Tog fiskbuljong tärning istället. Lade citron extrakt i. Inte dumt alls. Men tyckte inte det var lätt att få såsen tjock.

    Maria

  • Hej Mums, jag lovar, ni som gillar god mat

    Anne

  • Min nya favorit sås🤗🤗

    Rebecca

Näringsvärde per portion

Energi2766 KJ / 660 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein49.6 g

Testa liknande recept

  • Fiskgratäng med potatis
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad spättafilé med sallad
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödspätta med pickles
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad