Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta Indienne

Spätta Indienne är en gräddig gryträtt full av härliga smaker och råvaror! Stek spättan i ugnen och fräs grönsakerna och curryn i en vid stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och grädde och häll den krämiga såsen över den färdigstekta fisken. Servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
  5. Vik spättan och lägg den i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter.
  6. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i oljan i en vid stekpanna. Tillsätt tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar.
  7. Häll av vätskan från spättan och häll över såsen. Servera med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 900 g fast potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1/2 purjolök
  • salt och peppar
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 390 g finkrossade tomater med vitlök
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2875 kJ / 686 kCal