Spätta Indienne

Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
5
Spätta Indienne

Spätta Indienne är en gräddig gryträtt full av härliga smaker och råvaror! Stek spättan i ugnen och fräs grönsakerna och curryn i en vid stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och grädde och häll den krämiga såsen över den färdigstekta fisken. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Spätta Indienne

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspätta
900 g  fast potatis
1   röd paprika
1   orange paprika
1/2   purjolök
salt och peppar
1 msk  curry
1 msk  olja
1/2 dl  tomatpuré
390 g  finkrossade tomater med vitlök
2 1/2 dl  vispgrädde

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod och smakrik gryta. Tog torskbitar istället för spätta. En favoritgryta!

Anne-marie

2018-11-28

Mycket god och lättlagad. Inga ovanlig ingredienser. Blir nästa bjudrätt till vänner som gillar fisk.

Tyra

2017-04-22

Riktigt god sås till fisken. Rejält tilltagna portioner!

Lisa

2014-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 686 kCal
Fett30 g
Kolhydrater50.3 g
Protein49.4 g

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga