Spätta Indienne
Spätta Indienne är en gräddig gryträtt full av härliga smaker och råvaror! Stek spättan i ugnen och fräs grönsakerna och curryn i en vid stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och grädde och häll den krämiga såsen över den färdigstekta fisken. Servera med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
900 g fast potatis
1 röd paprika
1 orange paprika
1/2 purjolök
salt
peppar
1 msk curry
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
390 g finkrossade tomater med vitlök
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2875 KJ / 686 kCal
Fett30 g
Kolhydrater50.3 g
Protein49.4 g
Kommentarer
Jättegod och smakrik gryta. Tog torskbitar istället för spätta. En favoritgryta!
Anne-marie
2018-11-28Mycket god och lättlagad. Inga ovanlig ingredienser. Blir nästa bjudrätt till vänner som gillar fisk.
Tyra
2017-04-22Riktigt god sås till fisken. Rejält tilltagna portioner!
Lisa
2014-09-14