Spätta Indienne

33
5
Spätta Indienne

Spätta Indienne är en gräddig gryträtt full av härliga smaker och råvaror! Stek spättan i ugnen och fräs grönsakerna och curryn i en vid stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och grädde och häll den krämiga såsen över den färdigstekta fisken. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Spätta Indienne

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
900 g fast potatis
1 röd paprika
1 orange paprika
1/2 purjolök
salt och peppar
1 msk curry
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
390 g finkrossade tomater med vitlök
2 1/2 dl vispgrädde

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Anne-marie

2018-11-28

Jättegod och smakrik gryta. Tog torskbitar istället för spätta. En favoritgryta!

Tyra

2017-04-22

Mycket god och lättlagad. Inga ovanlig ingredienser. Blir nästa bjudrätt till vänner som gillar fisk.

Lisa

2014-09-14

Riktigt god sås till fisken. Rejält tilltagna portioner!

Näringsvärde per portion

Energi 2875 KJ / 686 kCal
Fett 30 g
Kolhydrater 50.3 g
Protein 49.4 g
Läs mer om näringsvärden