Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås
Rulla ihop spättafiléer med rökt lax till roulader och lägg i ugnsform med matlagningsvin. Medan fisken tillagas i ugnen så kokar du upp den sötsura dillsåsen och fräser sugarsnapsen. Servera med nykokt potatis och njut av denna förtjusande rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g)
ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor)
salt
peppar
1 - 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten)
2 1/2 dl mild citronsås
1 - 1 1/2 msk inläggningslag med ättika
1/2 dl grovhackad dill
1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g)
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer