Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Rulla ihop spättafiléer med rökt lax till roulader och lägg i ugnsform med matlagningsvin. Medan fisken tillagas i ugnen så kokar du upp den sötsura dillsåsen och fräser sugarsnapsen. Servera med nykokt potatis och njut av denna förtjusande rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rulla ihop spättafiléerna med varsin skiva rökt lax inuti. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken lätt.
  3. Häll på vinet. Täck formen med ett smörat smörgåspappersark. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
  4. Koka upp såsen. Smaksätt med inläggningslagen. Vänd ner dillen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla sockerärterna och fräs dem mjuka någon minut i lite smör.
  6. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen. Garnera med sockerärter. Servera med nykokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g)
  • ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor)
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten)
  • 2 1/2 dl mild citronsås
  • 1 1/2 msk inläggningslag med ättika
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g)
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?