Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
0
Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Rulla ihop spättafiléer med rökt lax till roulader och lägg i ugnsform med matlagningsvin. Medan fisken tillagas i ugnen så kokar du upp den sötsura dillsåsen och fräser sugarsnapsen. Servera med nykokt potatis och njut av denna förtjusande rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Spätta- och laxroulader med sötsur dillsås

Ingredienser

4 portioner
8   spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g)
ca 200 g  rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor)
salt och peppar
1 - 1 1/2 dl  matlagningsvin (eller lättsaltat vatten)
2 1/2 dl  mild citronsås
1 - 1 1/2 msk  inläggningslag med ättika
1/2 dl  grovhackad dill
1   ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g)
smör till stekning

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Spätta i ugn med dillsås
Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkyckling med jordärtskocksgratäng
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med citronsås
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga