Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Crostini med dillkräm, kräftstjärtar och kronärtskocka

En fyllig dillkräm gjord på nyttig kvarg breds på de krispiga crostinisen och toppas med en bit kronärtskocka och en kräftstjärt. Du och dina gäster kommer definitivt ha svårt att bara ta en bit...

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär baguetten i tunna skivor på snedden. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ringla över oljan.
  3. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna på galler. Låt kräftstjärtarna rinna av. Låt även kronärtskocka rinna av och skär dem i fjärdedelar.
  4. Dillkräm: Mixa kevargen med dillen i en liten matberedare eller med mixerstav. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Bred dillkrämen på crostinin. Lägg på en kräftstjärt och en bit kronärtskocka. Garnera med en liten dillkvist och servera.

Tips

Är tiden knapp kan man köpa crostinin färdig i påsar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 baguette
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1/2 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 290 g)
Dillkräm
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 4 stjälkar dill
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Garnering
  • små dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?