Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vit sparris med tryffelolja

Olivolja med tryffelsmak sätter här piff på färsk vit sparris som med fördel grillas. Gott som tillbehör till en grillad köttbit eller som bufférätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt av den nedre, torra delen på sparrisen. Skala sparrisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten med sockeret (det mildrar beskan).
  2. Spola i iskallt vatten. Torka torrt.
  3. Pensla sparrisen med olja. Stek/grilla den runt om tills den fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Lägg på en bädd av späda salladsblad. Toppa med lufttorkad skinka och rostade pinjenötter. Ringla över olja med tryffelarom.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 knippen vit sparris (à 250 g)
  • 1 nypa socker
  • olja till pensling
  • salt och peppar
  • späda salladsblad t ex mâche
  • lufttorkad skinka
  • rostade pinjenötter
  • 2 tsk olja med tryffelarom
Lägg till i inköpslistan