Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sparris med serranoskinka och ostvinägrett

Dessa sparrisar med Serranoskinka och ostvinägrett är en fantastisk förrätt eller tillbehör till ditt tapasbord. De kokta sparrisarna får en härlig sälta från Serranoskinkan och när de serveras med vinägretten på parmesanost har du en vinnare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen av sparrisen. Lägg sparrisen i en traktörpanna.
  2. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt och socker. Sjud sparrisen under lock ca 5 min. Låt sparrisen ligga kvar i kokvattnet några min.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda löken med vinäger, vatten och olja. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt osten.
  4. Ta upp och låt sparrisen rinna av på en ren kökshandduk. Fördela sparrisen på tallrikar och lägg på skinkan.
  5. Ringla över vinägretten och servera genast med bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grön sparris
  • ca 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100 g serranoskinka i tunna skivor
Vinägrett
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer