Sparrisskinka på risbädd

Sparrisskinka på risbädd är en risrätt som smakar mycket bra. Den i skinka inlindade sparrisen lägger du på en bädd av ris och gratinerar i en sås av crème fraiche och ost. Skinkan ger en härlig sälta till riset och osten får fin färg i ugnen.

Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 burkar grön eller vit sparris (à 330 g)
200 g rökt skinka i tunna skivor
2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13.5% fetthalt)
1 dl mjölk eller vatten
2 dl riven ost (max 17% fetthalt)
Gör så här
00:12:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2382 KJ / 572 kCal
Fett13.6 g
Kommentarer
6 stUnderbart gott!
Marita
Det var väldigt gott, uppskattat även av minstingen. Nästa gång kommer jag att göra mer sås blev lite torrt.
Emma
Det var också gott med kassler istället för skinka. Kanske lite mer mättande?
Hans