Sparrisskinka på risbädd

Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Sparrisskinka på risbädd

Sparrisskinka på risbädd är en risrätt som smakar mycket bra. Den i skinka inlindade sparrisen lägger du på en bädd av ris och gratinerar i en sås av crème fraiche och ost. Skinkan ger en härlig sälta till riset och osten får fin färg i ugnen.

Sparrisskinka på risbädd

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 burkar grön eller vit sparris (à 330 g)
200 g rökt skinka i tunna skivor
2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili (13.5% fetthalt)
1 dl mjölk eller vatten
2 dl riven ost (max 17% fetthalt)

Gör så här

00:12:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Underbart gott!

    Marita

  • Det var väldigt gott, uppskattat även av minstingen. Nästa gång kommer jag att göra mer sås blev lite torrt.

    Emma

  • Det var också gott med kassler istället för skinka. Kanske lite mer mättande?

    Hans

Näringsvärde per portion

Energi2382 KJ / 572 kCal
Fett13.6 g

Testa liknande recept

  • Vit sparris med tryffelolja
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkrullar med sparris i pesto
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkgryta med aprikoser
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wokad sparris med krämig polenta
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad