UNDER 30 MIN | Medel

Sparrissallad med rödlök och citron

Att svänga ihop en sparrissallad är ett enkelt sätt att variera sparrisens roll på grillbordet. Blanda den med lite rödlök, citron och vackra blad från en machésallad och i en handvändning har du komponerat ihop ett spännande inslag att ställa fram på matbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sparrisen om den är grov.
  2. Skala och skiva rödlöken.
  3. Pensla sparrisen med hälften av oljan och grilla runt om några minuter.
  4. Blanda allt och pressa citronen över. Ringla över resten av oljan och salta och peppra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g sparris
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 65 g machésallad
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 365 kJ / 87 kCal