Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparrisrullar

Sparrisrullar är en lyxig rätt som passar både som snittar och förrätt. Tillaga grön och vit sparris med färskost i smördeg och pensla med ägg. Snabbt att slänga ihop, jättegott att äta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje smördegsplatta i 4 delar. Låt sparrisen rinna av.
  2. Kavla ut smördegsdelarna till rektanglar ca 15x5 cm. Klicka färskosten på plattorna och lägg på en sparris av vardera färg. Låt ändarna sticka ut en bit. Vik ihop degkanterna och nyp till. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225°C, ca 15 min. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1 pkt smördegsplattor (à 420 g)
  • 1 burk grön stångsparris (à 330 g)
  • 1 burk vit stångsparris (à 330 g)
  • 1 ask färskost med t ex pepparrotssmak (à 125 g)
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?