Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

12
0
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjorisotto är ett utsökt och spännande recept med läckra smaker av rosmarin, vitlök, purjolök och parmesanost. En aromatisk och mättande middag som du med fördel kan servera med rucola och lite parmesanost.

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 purjolök
2 morötter
2 msk smör eller margarin
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
2 msk hackad persilja

Kotlett

1/2 kruka färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 skivor kotlett (benfri)
salt och svartpeppar
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin

Till servering

parmesan
rucola

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2450 KJ / 590 kCal
Fett 175 g
Kolhydrater 588 g
Protein 456 g
Läs mer om näringsvärden