Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjorisotto är ett utsökt och spännande recept med läckra smaker av rosmarin, vitlök, purjolök och parmesanost. En aromatisk och mättande middag som du med fördel kan servera med rucola och lite parmesanost.

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 purjolök
2 morötter
2 msk smör eller margarin
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
2 msk hackad persilja

Kotlett

1/2 kruka färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 skivor kotlett (benfri)
salt
svartpeppar
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin

Till servering

parmesan
rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2450 KJ / 590 kCal
Fett17.5 g
Kolhydrater58.8 g
Protein45.6 g

Testa liknande recept

Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett BBQ med majskolv
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga