Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjorisotto är ett utsökt och spännande recept med läckra smaker av rosmarin, vitlök, purjolök och parmesanost. En aromatisk och mättande middag som du med fördel kan servera med rucola och lite parmesanost.

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1   purjolök
2   morötter
2 msk  smör eller margarin
3 dl  avorioris
8 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl  riven parmesan
salt och svartpeppar
2 msk  hackad persilja

Kotlett

1/2   kruka färsk rosmarin
4   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
4   skivor kotlett (benfri)
salt och svartpeppar
2 1/2 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin

Till servering

parmesan
rucola

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2450 KJ / 590 kCal
Fett17.5 g
Kolhydrater58.8 g
Protein45.6 g

Testa liknande recept

Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga