Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto

Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjorisotto är ett utsökt och spännande recept med läckra smaker av rosmarin, vitlök, purjolök och parmesanost. En aromatisk och mättande middag som du med fördel kan servera med rucola och lite parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Ansa, skölj och skär purjon i 1 cm bitar, skala och skär morötterna i ½ cm tjocka skivor. Fräs purjolök och morötter i matfettet, tillsätt riset och fräs med ca en halv minut.
  2. Späd med drygt hälften av buljongen och koka sakta ca 20 minuter under omrörning, späd med resten av buljongen under tiden. När riset är nästan mjukt och ganska löst i konsistensen, tillsätts parmesanosten och sila i skyn från köttet. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
  3. Kotlett: Repa av rosmarinen från stjälkarna och krossa vitlöksklyftorna med skalet på.
  4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och rosta vitlöken och rosmarin i den heta oljan. Bryn kotletterna på båda sidor tillsammans med vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Häll på vinet och låt köttet koka sakta ca 5 minuter.
  5. Till servering: Servera risotton med kotletter, rucola och gärna lite flagad parmesan på toppen.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
Kotlett
  • 1/2 kruka färsk rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor kotlett (benfri)
  • salt och svartpeppar
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
Till servering
  • parmesanost
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2450 kJ / 590 kCal