Sparrisfrestelse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrisfrestelse

Sparrisfrestelse är en härligt god omelett med en frestande röra av sparris, mjukost och hackad persilja. Denna fantastiska omelett är både lättlagad och enkel och serveras med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen med vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med margarin eller smör.
  2. Häll omelettsmeten i pannan när matfettet fått en aning färg. Rör med en gaffel så att all smet kan rinna mot bottnen och stelna.
  3. När ytan är krämig, fördela en burk väl avrunnen sparris i bitar över omeletten. Spritsa över mjukost och strö över hackad persilja.
  4. Luta pannan något och låt halva omeletten glida ner på ett fat. Vik över andra halvan. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk sparris (à ca 200 g)
  • 1 tub mjukost (à ca 150 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan