Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melbourne BBQ – grillad sub med BBQ-lök, cheddar och sparris

BBQ utan kött kan bli hur bra som helst, vilket den här grillmackan bevisar. Med BBQ-stekt lök, rostad sparris och smält cheddarost är det helt klart en svårslagen smörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lökarna. Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter eller tills den är mjuk och brun. Tillsätt BBQ-såsen och vattnet, låt det koka ca 2 minuter tills vattnet kokat bort. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär eller bryt av ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Skala den om den är grov. Rosta sparrisen runt om i en torr stekpanna på dryg medelvärme ca 3 minuter. Krydda med salt.
  3. Lägg hälften av osten på underdelarna av brödet. Lägg på löken och sparrisen. Lägg på resten av osten. Lägg på överdelarna av brödet som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 4 minuter.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 3 msk bbq-sås
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 skivor cheddarost
  • 4 sub bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 630 kJ / 150 kCal