Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Helenas räklåda

Helenas räklåda är ett trevligt och annorlunda recept som passar utmärkt om du har lite räkor över. Du gör en form av omelett med räkorna, vitt bröd, ägg, mjölk, riven ost och lite kryddor. Ett roligt, ganska enkelt och gott recept i vardagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort kanterna från brödet och tärna det. Smörj en ugnssäker form, ca 25x15 cm (för 6 port), och fördela tärningarna i.
  3. Vispa hastigt samman ägg och mjölk. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar och hälften av osten.
  4. Fördela räkorna på brödet och häll över äggstanningen. Strö på resten av osten. Grädda i ca 30 minuter tills den stelnat och fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 skivor vitt bröd
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk senap
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 300 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer