Vit sparris med citronsås och örtkrust

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Vit sparris med citronsås och örtkrust

Vit sparris med citronsås och örtkrust är förtjusande gott. Du kokar sparrisen så att lite tuggmotstånd kvarstår. Den krispiga örtkrusten gör du genom att mixa crostini och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Vit sparris med citronsås och örtkrust

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g vit sparris
200 g smör
2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice (2 msk citronsaft motsvarar ca 1/2 citron)
2 tsk vatten
2 msk krossad crostini (2 msk krossad crostini motsvarar ca 4 crostini)
1 msk hackad persilja
2 1/2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Bra, gott och krämigt (om man skippar crostinin). Skär det sig är ägget för varmt, bara att ta en tsk vatten så löser det sig.

Arve

2020-04-17

Laga in det här receptet. Såsen skär sig upprepade gånger. Har gjort egen bearnaise x flera utan problem, detta recept är felaktigt.

Olof

2016-05-19

Testa liknande recept

Ångad sparris med hollandaisesås
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit sparris med mousselinesås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrispasta med kryddig korv
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga