Drumsticks med chipotleaioli och grillade grönsaker
Drumsticks med chipotleaioli är grillade kycklingben penslade med soja och serverade med hemlagad aioli kryddad med chipotle (rökt chili). Grillade primörer som morot och sparris är goda till, vända i olja och tabasco för sting. Aiolin är god som sås till nästan allt grillat kött.
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk soja
1 msk olja
1 krm svartpeppar
900 g kycklingben - drumsticks
Chipotleaioli
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
2 äggulor (rumstempererade)
2 dl rapsolja (rumstempererat)
1 dl olivolja (rumstempererad)
3 vitlöksklyftor
flingsalt med jod
1 tsk chipotlepaste
Grönsaker
1 knippe sparris
8 späda morötter
200 - 250 g knipplök
1 msk olja
5 droppar tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5075 KJ / 1213 kCal
Fett104 g
Kolhydrater19.8 g
Protein49.8 g
Kommentar
Väldigt god och ligger nu mera bland favoriterna, men häll i lite socker i aiolin det förhöjer smaken ytterligare.
Jenny
2014-04-07