Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Drumsticks med chipotleaioli och grillade grönsaker

Drumsticks med chipotleaioli är grillade kycklingben penslade med soja och serverade med hemlagad aioli kryddad med chipotle (rökt chili). Grillade primörer som morot och sparris är goda till, vända i olja och tabasco för sting. Aiolin är god som sås till nästan allt grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda soja, olja och svartpeppar. Pensla det på kycklingen och låt marinera ca 5 minuter.
  2. Aioli: Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden. Börja försiktigt med oljan så att såsen blandar sig ordentligt. Vispa tills all olja har blandat sig med resten av ingredienserna. Smaksätt med pressad vitlök, salt och chipotlepaste.
  3. Grönsaker: Tvätta och ansa grönsakerna, låt dem rinna av på en handuk. Blanda olja och tabasco och blanda det med grönsakerna.
  4. Grilla kycklingbenen runt om sakta tills innertemperaturen är 82˚C. Grilla sedan grönsakerna.
  5. Servera kycklingbenen med grönsaker och aioli.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut chipotleaiolin mot exempelvis egen aioli gjord på äggfri majonnäs och vitlök.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 900 g kycklingben - drumsticks
Chipotleaioli
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 äggulor (rumstempererade)
  • 2 dl rapsolja (rumstempererat)
  • 1 dl olivolja (rumstempererad)
  • 3 vitlöksklyftor
  • flingsalt med jod
  • 1 tsk chipotlepaste
Grönsaker
  • 1 knippe sparris
  • 8 späda morötter
  • 250 g knipplök
  • 1 msk olja
  • 5 droppar tabasco
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5075 kJ / 1213 kCal