Klockargårdens knaperstekta abborre
Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g filead abborre eller annan fast vit fisk
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
rapsolja att steka i
salt
peppar
1 knippe sparris (à 250 g)
Aioli
2 1/2 dl rapsolja
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Selleri frites
1 stor rotselleri (à ca 800 g)
1/2 l rapsolja
salt
Tillbehör
2 citroner
4 dillkvistar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lyx måltid!Vi förenklade med färdig limeaioli,(ingen rotselleri)ungs rostade potatis,sötpotatis,morötter.Smör stekte sparrisen.HMMH
Harriet
2020-10-23