Klockargårdens knaperstekta abborre | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klockargårdens knaperstekta abborre

Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Börja med aiolin. Mixa äggulorna med vinäger och senap. Häll försiktigt i oljan i en tunn stråle, under kraftig mixning. Tillsätt finhackad vitlök. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ställ kallt.
  2. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
  3. Värm rapsoljan till friteringen till 130°.
  4. Skala sellerin och skär den i stavar. Fritera stavarna i fem minuter och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Värm oljan till 190° och fritera stavarna i ytterligare fyra minuter. Lägg stavarna på hushållspapper och salta lätt.
  5. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl, ett uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun på båda sidorna i rapsoljan. Krydda med salt och nymald vitpeppar. 
  6. Fördela sparrisstjälkarna på fyra tallrikar. Lägg upp fisken och selleristavarna och dekorera med 1/2 citron vardera och en dillkvist. Servera aiolin bredvid.

Tips

Pröva gärna att panera fisken i panko, ett japanskt ströbröd, som man gör på Klockargården.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g filead abborre eller annan fast vit fisk
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • rapsolja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
Aioli
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 3 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Selleri frites
  • 1 stor rotselleri (à ca 800 g)
  • 1/2 l rapsolja
  • salt
Tillbehör
  • 2 citroner
  • 4 dillkvistar
Lägg till i inköpslistan