Klockargårdens knaperstekta abborre

7
1
Klockargårdens knaperstekta abborre

Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Klockargårdens knaperstekta abborre

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g filead abborre eller annan fast vit fisk
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
rapsolja att steka i
salt och peppar
1 knippe sparris (à 250 g)

Aioli

2 1/2 dl rapsolja
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Selleri frites

1 stor rotselleri (à ca 800 g)
1/2 l rapsolja
salt

Tillbehör

2 citroner
4 dillkvistar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Pröva gärna att panera fisken i panko, ett japanskt ströbröd, som man gör på Klockargården.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Harriet

2020-10-23

Lyx måltid!Vi förenklade med färdig limeaioli,(ingen rotselleri)ungs rostade potatis,sötpotatis,morötter.Smör stekte sparrisen.HMMH