Klockargårdens knaperstekta abborre

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Klockargårdens knaperstekta abborre

Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Klockargårdens knaperstekta abborre

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g  filead abborre eller annan fast vit fisk
2 - 2 1/2 msk  vetemjöl
1   ägg
2 msk  ströbröd
rapsolja att steka i
salt och peppar
1   knippe sparris (à 250 g)

Aioli

2 1/2 dl  rapsolja
3   äggulor
1 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1   vitlöksklyfta
salt och peppar

Selleri frites

1   stor rotselleri (à ca 800 g)
1/2 l  rapsolja
salt

Tillbehör

2   citroner
4   dillkvistar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Pröva gärna att panera fisken i panko, ett japanskt ströbröd, som man gör på Klockargården.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Lyx måltid!Vi förenklade med färdig limeaioli,(ingen rotselleri)ungs rostade potatis,sötpotatis,morötter.Smör stekte sparrisen.HMMH

Harriet

2020-10-23

Testa liknande recept

Drinktilltugg à la Fryksås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparriscrisp
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor med sparrissallad och avokado
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Drumsticks med chipotleaioli och grillade grönsaker
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga