Klockargårdens knaperstekta abborre
![Klockargårdens knaperstekta abborre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15929/cf_259/klockargardens_knaperstekta_abborre.jpg)
Härligt knaperstekt abborre med en vitlöksaioli och spännande selleri frites! Garnera med en rejäl skiva citron och en dillkvist. Du har rätten klar på under 45 minuter!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Klockargårdens knaperstekta abborre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15929/cf_259/klockargardens_knaperstekta_abborre.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g filead abborre eller annan fast vit fisk
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
rapsolja att steka i
salt och peppar
1 knippe sparris (à 250 g)
Aioli
2 1/2 dl rapsolja
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Selleri frites
1 stor rotselleri (à ca 800 g)
1/2 l rapsolja
salt
Tillbehör
2 citroner
4 dillkvistar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Pröva gärna att panera fisken i panko, ett japanskt ströbröd, som man gör på Klockargården.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lyx måltid!Vi förenklade med färdig limeaioli,(ingen rotselleri)ungs rostade potatis,sötpotatis,morötter.Smör stekte sparrisen.HMMH
Harriet
2020-10-23