Sparris- och ostpastejer
![Sparris- och ostpastejer](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21859/cf_259/sparris-_och_ostpastejer.jpg)
Recept på det perfekta tilltugget eller förrätten är dessa ljuvliga sparris- och ostpastejer. Pastejen består av fyllda mördegformar som har en fräsch smak av gräddfil, sparris och lagrad ost.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
![Sparris- och ostpastejer](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21859/cf_259/sparris-_och_ostpastejer.jpg)
Ingredienser
20 st
1 paket kyld färdigkavlad smördeg (à 275 g)
20 aluminiumfolieformar
Fyllning
1 paket fryst sparris
2 dl riven lagrad ost
Äggstanning
4 äggulor
4 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm kajennpeppar
1/2 dl finklippt gräslök
1/2 dl chèvre
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi528 KJ / 126 kCal
Fett0 g
Kommentar
Enkla, goda och populära. Har haft på midsommar- och studentbuffé, som drinktilltugg/förrätt, alla gillar dem.Byter ibland chevrén mot brie för lite mildare ostsmak.
Liselott
2005-12-01