Sparris- och ostpastejer

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Sparris- och ostpastejer

Recept på det perfekta tilltugget eller förrätten är dessa ljuvliga sparris- och ostpastejer. Pastejen består av fyllda mördegformar som har en fräsch smak av gräddfil, sparris och lagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Sparris- och ostpastejer

Ingredienser

20 st
1 paket kyld färdigkavlad smördeg (à 275 g)
20 aluminiumfolieformar

Fyllning

1 paket fryst sparris
2 dl riven lagrad ost

Äggstanning

4 äggulor
4 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm kajennpeppar
1/2 dl finklippt gräslök
1/2 dl chèvre

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Enkla, goda och populära. Har haft på midsommar- och studentbuffé, som drinktilltugg/förrätt, alla gillar dem.Byter ibland chevrén mot brie för lite mildare ostsmak.

Liselott

2005-12-01

Näringsvärde per st

Energi528 KJ / 126 kCal
Fett9.7 g

Testa liknande recept

Chèvregratinerad sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatflarn med getost och rosmarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga