Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sparris- och ostpastejer

Recept på det perfekta tilltugget eller förrätten är dessa ljuvliga sparris- och ostpastejer. Pastejen består av fyllda mördegformar som har en fräsch smak av gräddfil, sparris och lagrad ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sporra eller skär ut 20 st (för 20 port) lika stora rutor av smördegen. Tryck ut en ruta i varje form och ställ på en plåt.
  3. Fyllning: Tina och skär sparrisen i mindre bitar. Fördela sparris och riven ost i formarna.
  4. Äggstanning: Vispa samman äggulor, gräddfil, kajennpeppar, salt samt gräslök. Skeda upp lite i varje form. Lägg en bit getost i varje. Grädda i nedre delen av ugnen 20–30 minuter.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 paket kyld färdigkavlad smördeg (à 275 g)
  • 20 aluminiumfolieformar
Fyllning
  • 1 paket fryst sparris
  • 2 dl riven lagrad ost
Äggstanning
  • 4 äggulor
  • 4 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • 1/2 dl chèvreost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 528 kJ / 126 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden