Sparris- och ostpastejer

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
1
Sparris- och ostpastejer

Recept på det perfekta tilltugget eller förrätten är dessa ljuvliga sparris- och ostpastejer. Pastejen består av fyllda mördegformar som har en fräsch smak av gräddfil, sparris och lagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Sparris- och ostpastejer

Ingredienser

20 st
1   paket kyld färdigkavlad smördeg (à 275 g)
20   aluminiumfolieformar

Fyllning

1   paket fryst sparris
2 dl  riven lagrad ost

Äggstanning

4   äggulor
4 dl  gräddfil
1/2 tsk  salt
1/2 - 1 krm  kajennpeppar
1/2 dl  finklippt gräslök
1/2 dl  chèvre

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Enkla, goda och populära. Har haft på midsommar- och studentbuffé, som drinktilltugg/förrätt, alla gillar dem.Byter ibland chevrén mot brie för lite mildare ostsmak.

Liselott

2005-12-01

Näringsvärde per portion

Energi528 KJ / 126 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Chèvregratinerad sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatflarn med getost och rosmarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga