Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bakad brie med glöggrussin

En hel brietårta är tacksamt att ställa fram på buffén, som mellanspel före desserten eller som en efterrätt i sig. Riktigt maffig blir den här brietårtan med en julsmakande topping på russin och valnötter som får koka ihop med glögg till en simmigt god gucka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg osten i rumstemperatur ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Smält sockret i en kastrull tills det får färg. Tillsätt glögg och russin. Låt småkoka till en simmig konsistens, ca 15 minuter. Rör ner valnötterna.
  4. Lägg brieosten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. 
  5. Ta ut osten och toppa med glöggrussinen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rund brieost (à ca 500 g)
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl glögg
  • 1/2 dl russin
  • 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1352 kJ / 323 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer