Romescosoppa med rostade mandlar

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Romescosoppa med rostade mandlar

Romescosoppan är som en härligt mustig gazpacho. Den är både mättande och smakrik. Servera soppan kall, den är också perfekt att ta med på en utflykt, gärna i en termos, så håller sig soppan kall.

Romescosoppa med rostade mandlar

Ingredienser

4 portioner
1   förp grillad paprika (à 530 g)
500 g  färska plommontomater
1   förp crunchitasallad (à 200 g)
2   skivor surdegsbröd
3 dl  vatten
2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
1   vitlöksklyfta
salt
peppar

Topping

20 g  färsk persilja
1 dl  rostade mandlar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Soppan passar fint att ta med i en termos på en utflykt. Det är också gott att toppa soppan med krutonger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall gurksoppa med syrlig rädistopping
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med romescosås och klyftpotatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mojo rojo
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kamutvetesallad med avokado och melon
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga