Romescosoppa med rostade mandlar
Romescosoppan är som en härligt mustig gazpacho. Den är både mättande och smakrik. Servera soppan kall, den är också perfekt att ta med på en utflykt, gärna i en termos, så håller sig soppan kall.
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
500 g färska plommontomater
1 förp crunchitasallad (à 200 g)
2 skivor surdegsbröd
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Topping
20 g färsk persilja
1 dl rostade mandlar
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Soppan passar fint att ta med i en termos på en utflykt. Det är också gott att toppa soppan med krutonger.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentar
Let at tilberede og smager virkelig godt
Marianne
2024-06-11