Romescosoppa med rostade mandlar

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Romescosoppa med rostade mandlar

Romescosoppan är som en härligt mustig gazpacho. Den är både mättande och smakrik. Servera soppan kall, den är också perfekt att ta med på en utflykt, gärna i en termos, så håller sig soppan kall.

Romescosoppa med rostade mandlar

Ingredienser

4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
500 g färska plommontomater
1 förp crunchitasallad (à 200 g)
2 skivor surdegsbröd
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Topping

20 g färsk persilja
1 dl rostade mandlar

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Let at tilberede og smager virkelig godt

Marianne

2024-06-11

Näringsvärde per portion

Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Perrellis paprikasoppa
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastasallad med paprika och tomattapenade
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegstoast med fikon, taleggio och salami
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga