Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Smakrik och vacker rätt. Crèmen med mandel och paprika passar bra till den kokta sparrisen. Tveka inte att göra de krämiga pocherade äggen, det är superenkelt att göra när du använder vinägermetoden.

Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Ingredienser

4 portioner

Romescocrème

100 g hel skållad mandel
1 grillad paprika (inlagd)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl majonnäs
salt
svartpeppar

Sparris

500 g vit sparris
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
10 dl vatten
2 tsk strösocker
2 tsk salt

Pocherade ägg

3/4 dl äppelcidervinäger
4 ägg
11 dl vatten
2 förp babyspenat (à 65 g)

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

00:04:00
00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1815 KJ / 433 kCal
Fett36 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Eggs florentine
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ägg Benedict
    Betyg 2.8 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad