Grillad sparris i apelsin/basilikadressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad sparris i apelsin/basilikadressing

Underbar grillad sparris med en lysande dressing av apelsinsaft, olivolja och basilikablad. Ringla dressingen över sparrisen och toppa med rostade pinjenötter. Ett aptitligt tillbehör till ditt grillade kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa sparrisen och grilla den.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Lägg upp sparrisen och ringla över dressingen, strö över pinjenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färsk sparris
Dressing
  • 1 dl pressad färsk apelsinsaft
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka basilikablad i strimlor
  • rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan