Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg
![Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181495/cf_259/sparris_med_”hollandaise”_pa_loskokt_agg.jpg)
Vill du få känslan av hollandaise men med minimal arbetsinsats? Då är den här enkla såsen ett måste! Servera tillsammans med sparris eller andra späda, ångade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
![Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181495/cf_259/sparris_med_”hollandaise”_pa_loskokt_agg.jpg)
Ingredienser
2 portioner
8 - 10 sparrisar
2 rumsvarma ägg
ca 2 tsk rumsvarmt smör
ca 2 krm äppelcidervinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
Till servering
rostat bröd
smör
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten, förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett10 g
Salt0.97 g
Kolhydrater3 g
Protein11 g
Kommentarer