Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg

7
0
Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg

Vill du få känslan av hollandaise men med minimal arbetsinsats? Då är den här enkla såsen ett måste! Servera tillsammans med sparris eller andra späda, ångade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg

Ingredienser

2 portioner
8 - 10 sparrisar
2 rumsvarma ägg
ca 2 tsk rumsvarmt smör
ca 2 krm äppelcidervinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar

Till servering

rostat bröd
smör

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 614 KJ / 147 kCal
Fett 10 g
Salt 0.97 g
Kolhydrater 3 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden