Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sparris med ”hollandaise” på löskokt ägg

Vill du få känslan av hollandaise men med minimal arbetsinsats? Då är den här enkla såsen ett måste! Servera tillsammans med sparris eller andra späda, ångade grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka sparrisen 3–4 minuter tills de är “al dente”.
  2. Koka upp ytterligare en kastrull med vatten. Lägg försiktigt ner äggen och låt sjuda 4 minuter. Viktigt att gulan är lös, annars försvinner känslan av hollandaise.
  3. Knäck äggen på toppen och lyft försiktigt bort lite av skalet och äggvitan så den lösa gulan kommer fram. Ställ ägget i en äggkopp. Klicka i lite smör och droppa i lite vinäger. Krydda med salt och peppar.
  4. Ät sedan genom att doppa sparrisen i ägget. Fyll ev på med mer smör och vinäger om det behövs.
  5. Till servering: Servera gärna med rostat bröd och smör.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 10 sparrisar
  • 2 rumsvarma ägg
  • ca 2 tsk rumsvarmt smör
  • ca 2 krm äppelcidervinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • rostat bröd
  • smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 614 kJ / 147 kCal