Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris med gräslökssås

Grann sparris med magnifik gräslökssås blir en utmärkt förrätt eller tillbehör. Såsen innehållande bland annat gräslök, fransk senap och vinäger är fyllig och mycket god.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Smält smöret på låg värme, ta det sedan av plattan.
  2. Vispa i en annan kastrull äggulor och vatten på lägsta värmen, eller över lätt sjudande vattenbad, tills blandningen tjocknar. Ta även den kastrullen av värmen. Båda blandningarna ska ha samma temperatur och får inte vara för varma.
  3. Ställ kastrullen med äggblandningen på en fuktig disktrasa, så snurrar den inte. Tillsätt smöret, i en fin stråle, i äggsmeten under kraftig omrörning med visp. Gör ett uppehåll då och då med hällandet och rör in fettet. Smaksätt såsen med vinäger, senap och gräslök.
  4. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 minuter, eller tills stjälken känns mjuk men inte sladdrig.
  5. Slå försiktigt av vattnet, ånga av sparrisen och servera den nykokt med såsen till.

Tips

Färsk sparris kan förvaras något dygn i kylen om den får stå i en skål med lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk grön sparris
Gräslökssås
  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 0,8 msk vinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?